Copyright © 2015 KAPA ENGINEERING ITALIA

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΑ ΠΥΡΗΝΑΣ  ΠΥΡΗΝΟΞΥΛΟΥ
ΔΙΦΑΣΙΚΗΣ / ΤΡΙΦΑΣΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΩΡΙΑΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΤΕΛΛΩΝ

ΤΥΠΟΙ - ΤΕΧΝΙΚΑ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΒΙΟΜΑΖΑ. ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΕΛΑΙΟΠΥΡΗΝΑ ΤΡΙΩΝ 'Η ΔΥΟ ΦΑΣΕΩΝ. ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΗΝΟΞΥΛΟ. ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΜΑΥΡΙΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΡΥΠΟ 'Η ΔΥΣΟΣΜΙΑ  ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΤΑ ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΑ PHYSIS ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ.
ΤΑ ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΑ PHYSIS ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
Η καραμελλοποίηση είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται στη δομή των σακχάρων των υλικών που υπόκεινται σε θερμική επεξεργασία δίνοντας σκούρο χρώμα. Εμφανίζεται στα ζάκχαρα των κετόνων αλλά και της γλυκόζης που υπάρχουν στον ελαιοπυρήνα. Δημιουργείται με θερμοκρασίες υψηλές (για υγρό ελαιοπυρήνα πάνω από τους 300 βαθμούς Κελσίου απελευθερώνοντας χρωστικές ουσίες και μυρωδιά σάπιων φρούτων. Επίσης τα σάκχαρα δημιουργούν μια κρούστα σκληρή στην εξωτερική επιφάνεια του κόκκου με αποτέλεσμα στο εσωτερικό του να παραμένει εγκλωβισμένο νερό. Τα κοινά περιστροφικά ξηραντήρια εισάγουν τη θερμική ενέργεια ακριβώς στην είσοδό τους όπου είναι και η είσοδος του υλικού οπότε δημιουργείται στον ελαιοπυρήνα ένα θερμικό σοκ και οι εξωτερικές στοιβάδες του κόκκου εμφανίζουν το φαινόμενο. Προκειμένου να απεγκλωβιστεί το παγιδευμένο στην καρδιά του κόκκου νερό, απαιτούνται όλο και μεγαλύτερα ποσά θερμότητας που εντείνουν το φαινόμενο δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο από τον οποίο το αποτέλεσμα είναι κακή ξήρανση με υπέρογκη κατανάλωση, ανυπόφορη δυσοσμία στο περιβάλλον σε πολύ μεγάλες αποστάσεις και μαύρισμα του υλικού. Στα συμβατικά ξηραντήρια οι υδρατμοί ταξιδεύουν αναδευόμενοι με το υλικό από την είσοδό του έως και την έξοδο. Το ξηρό υλικό είναι απορροφητικό κι έτσι αναδευόμενο με τον υγρό αέρα ξαναπορροφούν την υγρασία δημιουργώντας έναν ακόμη φαύλο κύκλο.
Τα ξηραντήρια PHYSIS χρησιμοποιούν μικρές θερμοκρασίες για την ξήρανση που δεν καραμελλοποιούν. Αντίθετα διοχετεύουν μεγάλα ποσά ξηρού αέρα που είναι το όχημα για την απαγωγή της υγρασίας κι ο οποίος εισέρχεται ανά μέτρο διαδρομής επεξεργασίας και αποβάλλεται σε κάθε στάδιο της επεξεργασίας. Έτσι με ελάχιστες καταναλώσεις αφού η απαιτούμενη θερμότητα είναι μικρή, επιτυγχάνεται άριστη ξήρανση χωρίς αλλοίωση του χρώματος του ελαιοπυρήνα ο οποίος διατηρεί το φυσικό άρωμά του και χωρίς ίχνος δυσοσμίας ακόμη και στον ίδιο το χώρο της επεξεργασίας.
Όπως είναι γνωστό τα συμβατικά ξηραντήρια παρουσιάζουν τεράστιες ανάγκες θερμότητας αφού το αποκλειστικό μέσο για την ξήρανση είναι η θερμότητα. Αν θυμηθούμε για παράδειγμα κάτι γνώριμο σε όλους μας θα κατανοήσουμε το πρόβλημα και τη λύση του: Πολλές φορές το χειμώνα τοποθετούμε ρούχα πάνω σε καλοριφέρ ή κοντα σε πηγή θερμότητας  προκειμένου να τα στεγνώσουμε και παρά την μακροχρόνια παραμονή τους εκεί το στέγνωμα μοιάζει ακατόρθωτο ενώ η θερμοκρασία του καλοριφέρ περνάει τους 70 βαθμούς. Το καλοκαίρι με θερμοκρασίες 30 βαθμών αρκεί λίγος χρόνος για να στεγνώσουν τα ρούχα που απλώθηκαν. Σε ημέρες με χαμηλότερες ακόμη θερμοκρασίες αλλά με άνεμο τα ρούχα στεγνώνουν σε ελάχιστο χρόνο. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν αρκεί μόνο η υψηλή θερμοκρασία αλλά και ο αέρας που είναι το όχημα με το οποίο φεύγει η υγρασία από τα υλικά.
Τα ξηραντήρια PHYSIS χρησιμοποιούν μικρή θερμική ενέργεια και μεγάλες ποσότητες ξηρού και θερμού αέρα μέσα στον οποίο αναδεύεται το υλικό καθ' όλη τη διάρκεια της επεξεργασίας. Ο υγρός αέρας αποβάλλεται ανά 6 μέτρα διαδρομής με αποτέλεσμα να μη χρειάζονται παρά ελάχιστα καύσιμα για θερμική ενέργεια.
ΤΑ ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΑ PHYSIS ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ
Με την επεξεργασία του ελαιοπυρήνα και κατά την ξήρανσή του δημιουργούνται διάφορες χημικές ενώσεις λόγω της θερμότητας, του φωτός και του οξυγόνου. Πρόκειται για Βασικές ενώσεις με pH μεταξύ 3 και 10. Σε πρώτο στάδιο επέρχεται ο ισομερισμός των σακχάρων που έχει οξειδωτικά αποτελέσματα ενώ τα ένζυμα που περιέχονται δημιουργούν ηλεκτρόλυση με αποτέλεσμα ελάχιστα και εξειδικευμένα υλικά να ανθίστανται σε παρόμοιες συνθήκες. 
Τα ξηραντήρια PHYSIS κατασκευάζονται εξ' ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλών προδιαγραφών και σε πάχη που είναι ανθεκτικά στις συνθήκες αυτές. Έχουν εμφανισθεί στην αγορά διάφοροι "κατασκευαστές" που προσπαθούν να μιμηθούν τα κατοχυρωμένο σύστημα ξήρανσης PHYSIS και προκειμένου να δελεάσουν και να ξεγελάσουν τον επαγγελματία με χαμηλότερο κόστος αγοράς, χρησιμοποιούν υλικά ακατάλληλα που προμηθεύονται από αγορές της Ανατολής, κατασκευάζοντας μηχανήματα που είναι εντελώς ακατάλληλα για τη χρήση αυτή.
Τα μεγάλα ποσά θερμότητας των συμβατικών περιστροφικών ξηραντηρίων αποβάλλουν και μεγάλο όγκο καπναερίων. Εκτός λοιπόν της μυρωδιάς του καμμένου υλικού (βλέπε καραμελλοποίηση), αποβάλλουν δυσοσμία και αιθάλη σε μεγάλες ποσότητες που τα καθιστούν ανεπιθύμητα σε οποιαδήποτε περιοχή ακόμη και πολύ μακρυά από κατοικημένες ζώνες. Είναι συχνό φαινόμενο δε η ανάφλεξη του υλικού λόγω της απευθείας εισαγωγής της φλόγας στο χώρο ξήρανσης και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
Τα ξηραντήρια PHYSIS δεν εκπέμπουν κανενός είδους ρύπο, αφού οι αερολέβητες βιομάζας δε διαφέρουν από λέβητες άλλων χρήσεων, παράγοντας ελάχιστα καυσαέρια. Οσμές δεν υπάρχουν στο περιβάλλον και από την έξοδο της καπνοδόχου τους εξέρχεται ο ατμός μόνο ο οποίος δύναται να συμπυκνωθεί επίσης και να αποβάλλεται από τον συμπυκνωτή απλώς νερό.  Optional βέβαια εξοπλισμός προστίθεται και τα  απαέρια όλης της διαδικασίας ακολουθούν διαδρομή bypass και αποτεφρώνονται σε περιπτώσεις διαφορετικών υλικών.
Τα ξηραντήρια PHYSIS δεν εισάγουν απ' ευθείας τη φλόγα του καυστήρα στο χώρο επεξεργασίας αλλά χρησιμοποιούν αερολέβητες που σας προστατεύουν από αναφλέξεις του υλικού.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΑ ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΑ PHYSIS
KAPA ENGINEERING ITALIA s.r.l.
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τον πίνακα δυναμικοτήτων